GPS TOPO maastokartta

Navigointi maastossa – GPS-laitteet ja TOPO-kartat Leave a comment

Navigointi maastossa – GPS-laitteet ja TOPO-kartat

Garmin GPSMAP 276Cx navigaattori
Parasta laatua GPS-maastonavigaattoreissa edustaa Garminin GPSMAP 276Cx -navigaattori

Maastossa liikkumiseen on saatavilla monenlaisia ns. käsi-GPS -laitteita. Laitteissa on yleensä huippuluokan vastaanotin GPS-signaalille, joka takaa laadukkaan yhteyden ja tarkan paikannuksen kaikissa paikoissa ja olosuhteissa. Useimmista laitteista löytyy myös yhdistelmä vastaanotto sekä GPS- että Glonas-signaaleille, jonka ansiosta taivaalla olevien – GPS-vastaanottimelle näkyvien – satelliittien määrä kasvaa ja paikannuksessa saadaan parempia tuloksia.

TOPO-kartat

Useimmissa Garmin GPS-laitteissa on esiasennettuna jokin TOPO-kartta, yleisimmin tällä hetkellä niistä löytyy Garmin Winter MAP jolla selviää peruskäytössä esim. retekeily. Parempaa ja tarkempaa karttaa on myös tarjolla. Tarkin saatavilla oleva Suomen TOPO-kartta on julkaistu, uusi neljäs versio tarjoaa mm:

  • Yksityiskohtaiset topografiset tiedot, joiden mittakaava on 1:5 000 – 1:10 000
  • Sisältää ActiveRouting¹-ominaisuuksia, joilla voit suunnitella ja mukauttaa reittejä koko tie- ja polkuverkostossa suoritusprofiilisi perusteella.
  • Näyttää yli 846 000 kilometriä käännöskohtaista katunavigointia tieverkostossa, 19 000 km kävelypolkuja ja 114 000 km muita polkuja
  • Sisältää kiinteistöjen rajat sekä meri- ja järvialueiden osalta syvyyskäyrät ja -luotaukset
  • TOPO Finland v4 PRO myydään muistikortilla, katso lisätietoja tästä

TOPO Finland v4 PRO kartta

AutoMasan tuotteet ja palvelut

Vaikka AutoMasan nimi saattaa viitata enemmän autoalaan, niin olemme myös erikoistuneet GPS-laitteisiin ja ohjelmistoihin joita käytetään myös muussa käyttötarkoituksessa esim. maastossa liikkuminen, moottoripyöräily, moottorikelkkailu, muu ammattikäyttö.

Tutustu saatavilla olevaan GPS-maastonavigaattori valikoimaan tästä

Katso myymiemme TOPO- ja muiden karttojen saatavuus kunkin tuoteryhmän alta.

Olemme navigoinnin asiantuntijaliike, joten ota rohkeasti yhteyttä. Katso yhteystiedot

 

 

Vastaa