tutkanpaljastin

Tutkanpaljastin Leave a comment

Tutkanpaljastin

Kerrattaan tähän alkuu fakta jota yllättävän moni vieläkin kysyy. Onko tutkanpaljastin laillinen vai laiton? Se on laiton, piste. Sikäli kun puhutaan laitteesta nimen omaan laitteesta joka havaitsee poliisin käyttämän nopeusvalvontatutkan ja kykenee varoittamaan siitä.

Toisekseen kysymyksiä herättää uudet laitteet joita nimetään vielä monella eri tavalla, uutuudestaan johtuvan yleistermin löytymistä odotellessa. Näitä laitteita nimetään mm. termeillä; liikennehälytin, nopeusvaroitin, peltipoliisivaroitin, kamerahälytin jne. Näitä laitteita ei kuitenkaan tule kuvata sanalla tutkanpaljastin, sitä ne eivät suoranaisesti ole.

Uudet hälyttimet jotka voivat varoittaa peltipoliisien lisäksi myös poliisien liikkuvista tutkista

Uuden tyyppiset veroittimet ovat yleistyneet myös Suomen markkinoilla muutaman viime vuoden aikana. Ne kykenevät varoittamaan kiinteiden kohteiden(mm. peltipoliisit) lisäksi myös liikkuvista tutkista, onnettomuuksista ja muista poikkeavista tilanteista liikenteessä. Laitteiden toiminta perustuu käyttäjäyhteisön aktiivisuuteen. Käyttäjät voivat merkitä myös ei kiinteitä varoituspistetä järjestelmään. Käyttä voi siis paljastaa esim tutkan sijainnin laitteen muille käyttäjille. Kun laitteella on riittävästi aktiivisia käyttäjiä parantuu laitteen luotettavuus.

Markkinoilla on ollut useita eri valmistajien laitteita, mutta suurin osa vähin äänin hiljaa hiipunut pois. Ainostaan Saphe varoittimen käyttö on tasaisesti ja melko nopeastikin lisääntynyt Suomessa. Laite toimii toki myös muissa Euroopan maissa. Laitteella on koko ajan ympäri Suomea tuhansia aktiviisia käyttäjiä tienpäällä ja kaikkiaan laitteen omistaa jopa yli 300.000 tienkäyttäjää.

Saphe on siis lähimpänä laillista tutkanpaljastinta kuin mikään laite tähän saakka. Ja korostettakoon nyt vielä, että kyse on todellakin laillisesta laitteesta.

Saphesta on saatavilla kaksi versiota, joista molemmat käyttävät samaa kiinteää- ja live-tietokantaa hälytyksiin.

Saphe hälytin on pienikokoinen ja helppo kiinnittää esim tuulilasiin, kojelautaan tai keskikonsoliin.
Saphe ylinopeus- ja liikennevalvontahälytin

Saphe Drive on myös näppärän kokoinen hälytin jossa on lisäksi ajonopuden ja varoituksentyypin ilmaiseva näyttö.
saphe drive

 

 

 

 

 

Vastaa

Automasa.fi