LED-lisävalo Optibeam Commander Ref.302

Lisävalojen asennus autoon – relekytkentä ohje Leave a comment

Lisävalojen asennus autoon – relekytkentä ohje

Lisävalojen asennus autoon ei välttämättä ole teknisesti kovin vaikeaa. Käytännössä hommaan tarvitaan teline valolle, rele, pätkä johtoa, muuta abiko-liitin, hieman työkaluja sekä tietysti itse valo/valot.

Teline ja kiinnitys

Lisävalojen asennus kannattaa aloittaa kiinnittämällä teline paikoilleen. Rekisterikilven alle tulevalla telineellä saadaan tukeva ja siisti lopputulos asennukselle. Teline kiinnitetään muutamalla ruuvilla puskuriin ja rekisterikilpi tulee telineen päälle. Kilpitelineeseen kiinnitetään lisävalojen mukana tulevat kiinnikkeet joihin itse valo tulee kiinni.

LED-lisävalo LuminaLights Ranger asennettuna Ford Focus
Ranger lisävalo kiinnitettynä kilpivalotelineellä For Focukseen

Lisävalojen relekytkentä

Kun valo on saatu kiinnitettyä, seuraava vaihe on kytkeä sähköt lisävalolle. Lisävalojen asennuksessa tulee käyttää relettä. Sähköjäö ei koskaan pidä ottaa suoraan kaukovaloilta ilman asianmukaista relekytkentää.

Sähköjen kytkentä lisävaloille releen avulla on lopulta melko yksinkertainen toimenpide. Releelle otetaan virta(+12V) akun plus-navalta. Rele maadoitetaan joko auton miinus-napaan tai auton runkoon. Suosittelemme tekemään maadoituksen aina runkoon, koska autossa saattaa olla ohjainlaitteita jotka valvovat akun toimintoja. Runkoon maadoittamalla ei aiheuteta ongelmia tässä kohtaa. Ohjausvirta releelle otetaan auton omista kaukovaloista.

Perus relekytkentä joka pätee lisävalojen asennuksessa löytyy kuvan kera tästä

Kertauksena releen liittimien kytkeminen. Releessä on siis neljä liitintä, joihin  johtimet saadaan yhdistettyä abiko-liittimillä. Releen liittimet on numeroitu. Releen liittimien järjestys on seuraava:

30: virta +12V akulta
85: maadoitus
86: ohjausvirta +12V auton omilta kaukovaloilta
87: +12V lisävalon punaiseen plus-johtimeen

Muista lisätä myös sulake. Sulake kytketään akun plusnavan ja releen liittimen 30 välille.

Lopuksi lisävalon miinusjohdin kytketään vielä maihin, niin homma on valmis.


UUTTA – Katso helppokäyttöiset valmiit kytkentäsarjat lisävaloille

lisävalon kytkentäsarja


Katso verkkokaupastamme tähän artikkeliin liittyvät tuotteet

[/vc_column][/vc_row]

Vastaa

Automasa.fi